Welkom in de Auvergne – Allier  

                                          

Even wat “gas terug nemen” is voor velen een reden om de Auvergne te bezoeken.

 

 Le Petit Chaumont, een boerengehucht, valt onder de gemeente Saint Priest en Murat. Velen zijn u al voorgegaan om te genieten van alles wat deze verrassende regio te bieden heeft.   

Bij onze boerderij is een minicamping met vier verhuuraccommodaties op ruime plekken met veel privacy en zowel zon als schaduw. We hebben voor het komende seizoen 1 mooie Eco Lodge en 3 Safari Lodges geplaatst. Alles staat klaar voor een heerlijke vakantie. Maison d’amis is en blijft. Voor de gasten die met een eigen kampeermiddel komen is natuurlijk ook een plek beschikbaar.

Het seizoen 2022 is vanaf 1 juni t/m 11 september.

Door de centrale ligging is het een prima locatie om een tussenstop te maken als u op doorreis bent. Maar hier is er ook genoeg te beleven in de mooie omgeving met haar vele kastelen, historische steden, pittoreske dorpen, boeren markten, het Forêt de Tronçais, de vulkanen…. en nog veel meer.

Door de combinatie van natuur en rust is het de ideale plaats in het departement de Allier voor vogelliefhebbers, wandelaars, gezinnen met (jonge) kinderen en iedereen die de massa wilt vermijden. 

 

Nieuws

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                     

                                            

6-2-2022

Op het moment is het vaak grijs en grauw hier. We pakken elke mooie dag aan om op de camping te werken, want er moet nog veel gebeuren voor het seizoen weer gaat beginnen. Zo zijn we het zwembad aan het installeren, wat een enorme klus is. Ook het snoeien van struiken om plaats te maken voor de tenten die in Maart geplaatst worden, het verplaatsen van stroom en water. De speeltuin is natuurlijk al fantstisch, maar is komend seizoen nog leuker met een extra trampoline en duikelstangen en er is zelfs een tweede, kleinere speeltuin in de maak. Zodat ouders vanaf hun terras overzicht hebben op de spelende kinderen. De activiteiten die we willen organiseren beginnen meer vorm te krijgen met bijvoorbeeld een pizza avond en Kidsclub. Wij hebben er nu al zin in om iedereen te kunnen en mogen ontvangen en er een gezellig seizoen van te maken. 

 

 

01-10-2021

Wij hebben een heerlijk eerste seizoen gehad hier in Frankrijk. Wat hebben we veel leuke en gezellige gasten mogen ontvangen vanuit Nederland, Duitsland, Engenland en Frankrijk. Ook zijn er heel veel familieleden en lieve vrienden gekomen om vakantie te vieren en ons een beetje te helpen. Wij hebben in ieder geval genoten en weer veel inspiratie gekregen voor het volgende seizoen. Waar iedereen het over eens was is dat de kracht van de camping, de rust en de ruimte, behouden moet blijven.